Вийшов у світ  навчальний посібник О. Півень  та З. Скоробогатової «Сучасні інструменти редагування геному з основами молекулярної генетики»

У травні 2021 року вийшов у світ  навчальний посібник Оксани Півень  та Зої Скоробогатової «Сучасні інструменти редагування геному з основами молекулярної генетики», рекомендований до друку Вченою радою Інституту молекулярної біології і генетики НАН України та Вченою радою Інституту фізико-органічної хімії і вуглехімїї ім. Л.М. Литвиненка НАН України.

У навчальному посібнику систематизовано основні відомості про сучасні інструменти редагування генів, а саме програмовані нуклеази. Посібник може бути корисним для студентів-магістрів і аспірантів медичних та біологічних спеціальностей.

Посібник містить словник термінів та Додаток, де узагальнено всю наявну інформацію щодо передклінічних випробовувань із застосуванням інструментів редагування геному.

У книзі 187 цитованих джерел літератури, переважна більшість яких – це експериментальні наукові статті та сучасні огляди, що охоплюють літературні першоджерела до 2020 року включно.

Посібник уже впроваджено у навчальний процес магістрів на кафедрі біофізики і молекулярної фізіології  (спільний освітньо-науковий підрозділ Київського академічного університету та Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України) та аспірантів на кафедрі біології Інститу молекулярної біології і генетики, а також рекомендовано Тернопільським національним медичним університетом імені І.Я. Горбачевського як додаткову навчальну літературу за курсом «Клітинні технології у медицині».

«Вважаю,  що книга О. Півень та З. Скоробогатової може бути сучасним підручником, орієнтованим на студентів, магістрів і аспірантів з біологічних, медичних і біотехнологічних спеціальностей. Він значно розширить їхній світогляд і визначить напрямок можливих наукових та клінічних досліджень у майбутньому»

– так прокоментувала видання знана вчена у галузі молекулярної біології, академік НАН України Ганна Єльська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *